دوستان عزيز سلام . يكي از موضوعات مورد توجه هنرجويان عزیز كه بارها سر كلاس پرسيده شده است ، اينكه كدام روش استخراج اسانس ، بهترين روش است . در پاسخ بايد خدمتتان عرض كنم در مورد هر گياهي ، روش مناسب با بالاترين بازدهي اسانس با ديگري فرق داره ولي نكته ي اساسي اينكه هرچه در فرايند هاي استخراج ، دماي فرآیند اسانس گيري پايين تر باشه رايحه ، شباهت بيشتري به رايحه طبيعي ( مَتريكس اورجينال) گياه دارد . اين وضعيت بيشتر براي روش استخراج با دي اكسيد كربن صدق ميكنه كه در آن فرايند در دماي پايين (حدود سي و دو درجه ) و با فشرده سازي گاز دي اكسيد كربن آغاز ميشود . البته محدوديتي كه در اين روش وجود دارد ، موضوع وجود آب است كه بايد مقادير آب موجود در بافت گياه در يك حد مشخصي باشد چون آب در كربن دي اكسيد حل شده و منجر به اسيدي شدن محيط فرايند ميشود . از اين رو قبل از ورود مواد به تانك استخراج لازم است رطوبت گياه كاهش پيدا كند كه اين مسئله هزينه تمام شده را افزايش ميدهد . از طرفي همين موضوع باعث شده اين روش بيشتر براي ادويه جات خشك مانند وانيل ، هل ، زنجفيل ، جوز هندي و يا ريشه ها مثل وتيور استفاده بشود . البته لازم بذكر است چون محصول نهايي شباهت زيادي به رايحه طبيعي گياه داشته و پروفايل رايحه ای پيچيده دارند ، استفاده از اين اكستركت ها براي عطرساز كمي مشكل است . از اين رو ، در يك پالت عطرسازي كمتر از دو درصد ازاين نوع مواد اولیه استفاده ميشود . در آخر فرارسيدن پادشاه فصل ها ، پاييز را هم تبريك ميگم و اميدوارم حسابي ازش لذت ببريد 🍁. ممنون از توجه شما همراهان محترم پرفيوم نيوز
مجله عطرسازي دنياي عطر
تنها برگزار كننده دوره هاي آنلاين آموزش هنر عطر سازي در ايران
جهت هماهنگي و ثبت نام :
واتساپ 09932297002
اينستاگرام: Perfume.news@