دوستان عزيز سلام . يكي از سوالاتي كه هنرجويان عزيز خيلی خيلي خیلی سر كلاس مطرح ميكنند 😊( مخصوصا هنرجوياني كه در زمينه ي فروش عطر هم فعاليت دارند) اينكه چطور پخش بوي عطر را افزايش بدهيم . براي پاسخ به اين سوال بايد عوامل موثر بر پخش بوي عطر را مورد بررسي قرار دهیم . لازم به ذكر كه اين عوامل با پارامترهاي موثر در خط بوي عطر يكسان هستند و هر دو از يك قانون پيروي ميكنند ( با اختلافي اندك) . يكي از پِرفورمَنس هاي مهم مواد آروماتيك موضوع پخش بو يا رِيديِنس است . براي اينكه بتوانيم پخش بوي يك ماده ي اوليه ي معطر ( اينگريدينت) يا يك عطر اماده را ارزيابي كنيم سه عامل اصلي رابايد مشخص كنيم . پارامتر اول ميزان آستانه بويايي يا تِرِژر هُولد ماده معطر است ( معمولا اين عدد در ديتاشيت ماده ارائه ميشه و در غير اين صورت با روشي كه سر كلاس خدمت هنرجويان آموزش داده شده قابل اندازه گيري مي باشد ) . آستانه بويايي يعني حداقل مقدار ماده ی معطري كه در هوا يا در محلول باشد که بيني انسان بتواند حضور آن را تشخيص بدهد . هرچقدر اين عدد براي يك ماده ي اوليه ي و يا يك عطر تجاري كمتر باشه ، پخش بوي عطر بيشتره چون با كمترين مقدار در هوا قابل تشخيص است . پارامتر دوم موضوع پايداري روي بلاتر ( تِناسيتي ) ماده معطر است .
براي اينكه پخش بوي يك ماده معطر زياد باشه بايد پايداري اون در حد متوسط باشه . يعني سرعت تبخیر اون نه اونقدر زياد باشه كه خيلي سريع تبخير بشه و نه اونقدر كم كه اصلا به بيني نرسه و آخرين پارامتر كه از همه مهم تره موضوع رِيت يا شيب نمودار ماده معطر كه بايد ملايم باشه . موضوع شيب در مواد معطر ، موضوع بسيار مهمي است كه تحقيقاتي زيادي روي اون صورت گرفته و هنوز ادامه داره . شيب ماده معطر يعني شيب نمودار شدت بر حسب غلظت اين ماده از زمان اسپري تا خشك شدن كامل است . هر چقدر اين شيب كمتر باشه پخش بوي عطر يا ماده معطره بيشتره . مثلا اگر سه ماده اوليه فِنيل اِتيل الكل ، لينالول و بِنزيل اَستات را از نظر پخش بو باهم مقايسه كنيم فِنيل اِتيل الكل از همه پخش بوي بيشتري داره چون هم آستانه بويايي پاييني داره ، هم شيب ملایمی داره و هم پايداري متوسط . براي همين هم هست اگر يك قطره از اون روي ميز كار بريزه تا دو هفته همه ي فضاي اتاق را به خودش اختصاص ميده. بنابراين اگر بخواهيم پخش بوي عطر خودمان را زياد كنيم بايد در قلب كار از متريالي استفاده كنيم كه اين سه پارمتر در خود داشته باشند و باعث افزايش پخش بوي كل بدنه ي عطر می شود. ببخشيد اگر كمي طولاني شود . سوالي داشتيد در خدمت هستم . ممنون از توجه شما
مجله عطرسازي دنياي عطر
تنها برگزار كننده دوره هاي آنلاين آموزش هنر عطر سازي در ايران
جهت هماهنگي و ثبت نام :
واتساپ 09932297002
اينستاگرام: Perfume.news@